Как да кандидатствам медицина, фармация, дентална медицина? - Блог - ОЦ Иновейшън

Как да кандидатствам медицина, фармация, дентална медицина?

Как да кандидатствам медицина, фармация, дентална медицина? Това са въпроси, които всеки един ученик, който има интерес към науките като химия и биология, се пита. Обаче, както виждате, в интернет няма много информация за това как се кандидатства ПРАВИЛНО. Тази статия решихме да напишем точно с тази цел, за да можем да спестим време на родителите и учениците в проучване на това какво трябва да се направи, за да се кандидатства успешно в България. Да, уточняваме, че тази статия е насочена за хората, които искат да учат в България. Процедурата по кандидатстване в чужбина е напълно различна.

С какво се кандидатства?
Как се кандидатства? Тук отговорът е кратък. Кандидатстудентският изпит в повечето университети е съставен от 2 части - изпит по химия и изпит по биология. Разбира се, с равна тежест. Тук идва и едно много важно условие - за да може един кандидат-студент да участва в класиранията, трябва да е издържал и двата изпита успешно, тоест да има оценка, различна от „Слаб 2”, и по двата предмета.

КУРСОВЕ ПО ХИМИЯ И БИОЛОГИЯ

Подготовката в училище достатъчна ли е, за да кандидатсвам успешно? Подготовката в училище стига само да придобиете обща култура и общи знания по химия и биология. Ако решите да кандидатствате за една от трите специалности, трябва да имате предвид, че всеки един университет има собствен формат, който покрива и точно определен материал. Точно тук идваме на помощ ние. След персонална консултация с всеки един ученик нашите учители знаят точно на какво да наблегнат и върху кои формати да работят с учениците, за да бъдат възможно най-подготвени и спокойни по време на изпитите.

Кога е правилното време да започне подготовката ми?
На този въпрос точен отговор няма как да дадем, но, като един образователен център, който е специализиран в подготовката на кандидат-студенти, препоръчваме подготовката да започне 2 години преди кандидатстването. Разбира се, всичко зависи от нагласата на човека и времето, което е готов да инвестира в подготовката. В някои случаи и 1 година е достатъчна, но недейте да рискувате - колкото повече, толкова повече, както е казал Мечо Пух.

Колко време трябва да отделя за подготовката всяка седмица ?
Ако имате цели 2 години пред себе си - 20 часа на седмица е нито много, нито малко - “златната среда” за всеки ученик. Така учениците имат време да се подготвят и за училище, и да имат време за развлечения. Нашите курсове са по 4 часа всяка седмично - 4 часа - химия и 4 - часа биология, което значи, че Ви трябват още около 12 часа самостоятелна работа, която включва домашни работи и подготовка за следващото занятие

Какво става, ако не ме приемат?
До този момент не сме имали случай на „неуспех“, но все пак, ако случайно не Ви приемат при първата кандидатстудентска кампания, ние препоръчваме да не се отказвате, защото една година е много малко време. Все пак, ако сте решили да учите нещо в тази сфера, Ви е пределно ясно, че ще учите повече от 6 години, така че тази една година може да я използвате да надградите знанията си, да работите или да отделите време на себе си. Във всеки случай няма вариант тази година да бъде „загубена“, но това зависи напълно от Вас.

КУРСОВЕ ПО ХИМИЯ И БИОЛОГИЯ

Направи запитване
Свържете се с нас

Ако не намирате отговор на въпроса си, ние сме на разположение!